Translate

teisipäev, 16. september 2008

Kuninglik London.




London - väga kuninglik linn.
Londonis elab üle 7, 4 miljoni inimese ja London on Euroopa üks suurematest linnadest. Pindala on 1 579 ruutkilomeetrit.
London koosneb kahest osast Suur - London (Greater London) ja Londoni - Cityst (City of London).
Londoni rajasid Thamesi jõe alamjooksule ca 2000 aastat tagasi roomlased.
17 sajandi alusest kuni 20 sajandi alguseni oli London üks maailma tähtsamaid linnu.
London oli maailma 2002. aasta turismipealinn. Seal käis 11,6 miljonit välisturisti, Pariis jäi 9 miljoniga teisele kohale.
Londonis on väga palju huvitavat ja palju vaatamist väärt kohti : Tate Galerii, Westminister Abbey, Big Ben, Londoni parlamendihoone, British Museum, Madame Tussaud' vahakujude muuseum, Sherlhock Holmesi majamuuseum, Tower of London, Little Venice ja kindlasti on nii palju huvitavat, mis ka minul vaatamata jäi, millepärast kindlasti tuleks tagasi minna on The Garden Museum, Fan Museum ja teatri muuseum.

Buckinghami palee on Suurbritannia monarhi ametlik residents Londonis.
Tänapäeval kuulub Buckinghami loss Suurbritannia riigile, mitte kuningaperele. Osa palee ruume on alates 1993. aastast augustis ja septembris avalikkusele avatud. See on nimelt aeg, mil kuningapere lossis ei viibi. Kahjuks olin seal maikuus, nii, et minule need uhked väravad ei avanenud.
Lisaks sellele osaleb igal aastal umbes 50 tuhat inimest lossis korraldatavatel aiapidudel, vastuvõttudel, audientsidel ja bankettidel. Aiapidusid korraldatakse aastas tavaliselt kolm, tavaliselt kõik juulis.

Valitsus kulutab aastas Buckinghami paleele 15 miljonit naela. Palees töötab 450 inimest.


Poseerimas ja ise ka pilte napsimas ukhete kuldsete ornamentide all

Big Ben, Peaministri hoone, Londoni silm


Saint - Pauli katedraal.


Ja muidugi, kõige - üle kõige, mis mind Londonisse viis, oli IL Divo kontsert Wembely areenil.
Ma istusin seal saalis teises pingirivis, lava ees - see oli minule midagi rohkemat, kui nooruse ajal Estonia kontserdi saalis istudes Tipp meloodiat vaadates, kuigi siis oli seegi suur asi, polnud sugugi nii kerge sinna pileteid saada, aga kohal olin ma alati...Jaak Joala ja "Suveöö" isegi Televiisorisse olen pääsenud Estonia kontserdi saalis istudes.
Ma jäin v ä g a rahule, oli suur nauding istuda saalis ja kuulata tõeliselt häid tenoreid laulmas - meloodiliselt kõlavaid ülihäid laule...ma nautisin uskuge mind - 200% minust oli 7 taeva kõige kõrgemal korrusel, sellised elamused sööbivad meie mällu ja neid on aega ajalt väga hea jälle välja võtta ja värskendada. Küllap te teatrihuvilised teate, kui palju positiivset energiat saab ühest heast etendusest!
Ja seiklused jätkuvad tohutu suures British Museum - is, kus peab arvestama, et kõike vaadata sa ei jõua päeva ega ka kahega, tuleb minna sinna, mis kõige enam huvi pakub ja mis te arvate, kuhu Liana jalakesed viisid...;) ...teadagi kuhu :)


Kuninglikud iluasjad


Kuld särab nii, et silmadlööb pimedaks.


Kuninglike kõrguste linnuteemalised kõrvarõngad


Kuninganna väärisehted


Siis vägagi kuninglikud :)

Seda kameed ümbritseb muuseas 28 briljanti ja need pole sugugi väikesed.

Missugune suurepärane käsitöö.


Suitsumeeste luksus


Kui tänapäevaselt öelda, siis letermann kuninglikul kõrgusel


Ripatsid


British Muuseumi relvadeväljapanekuid, see üks väike osa...
Pilte sai küll südamest võetud, kuid kõike siia välja panna pole mõtet ja ei jõuagi. Saate väikese ülevaate ja lõpud lähete vaatate ise oma silmaga kohapeal.


Ja muidugi The British Museum mulle väga muljet avaldas nagu piltideltki näha võite, kui palju ilusat juba ehete näol, mida kunglikud perekonnad kasutasid
Lisaks veel palju huvitavaid aardeid 18 sajandist. Aardeid oli eri maailma jagudest ja maadest. Kunsti, arheoloogilisi leide, münte, rahasid, ehteid - köik filigraanselt ilusad, jumalaid, maagiat, müsteerilisi asju jne jne
Päevaga seda ära ei jõuagi vaadata, aga sissepääsumaksu sinna ei ole, nii, et käi või igapäev.
Ja veel sai ka üle vaadatud Buckinghami Palee väljast poolt muidugi, külastasin küll Queen galeriid, aga seal olid ainult maalid.
Teine koht, mida saab palee müüride seespool külastada on kuninglike kaarikute ja muu sellega liituv.
Suveniiride kaupluses oli muidugi mõned koopiaid ja palju muud krääsa ja loomulikult kõik Buckinghami palee logodega varustatud, vägagi kuninglikud, ikka kullaga maalitud ja särasid, kui pühademunad.


Kõndisin ka tiiru ümber palee, mida ümbritses kõrge müür ja hästi paks ja suur okastraat seal kaunistuseks peal.
Proovisin leida head ronimise kohta, et oleks Charlsile külla läinud, aga mõningate ürituste järele loobusin : D ta nagunii juba omale Lady leidnud, mis siis ikka...otsin edasi, kõik pole kadunud..


Madame Tussaudsi vahakujude muuseum on rohelise kupli järgi näha juba kaugele...

Kahe suurmehe vahel kõnet pidamas.

Tom Jones vahakujde muuseumis.

Maailma paras koomik läbi aegade - Charlie Chaplin.


Inglismaa kuninganna Viktoria. Tema valitses Inglismaad 1837 - 1901 - siis oma surmani.

Vahakujude kabinet Madame Tussauds, muide see pole ainuke, mis Londonis on, neid on veel ka Amsterdamis, Hong Kongis, Las Vegases, New Yourgis, Shangais - kui sinna satute, külastage. Mulle igal juhul meeldis, külastajaid oli muidugi hullupööra palju, raske oli sealt neid kuulsusi leida, selle massi vahelt, ma arvan, et nii mönigi staar jäi mul nägemata!
ûldiselt olid nad kõik väga loomulikud, ma pole ju neid elusana näinud, nii, et ei kommenteeri.
Alumisel korrusel oli siis kõik kuulsad kurjategijad, seal oli ka õuduste pime koridor, kust läbi tuli kõndida ja iga nurga tagant hüppas sulle ette mingi verine zombi. Ûks kõndis mu selja taga ja nuusutas mu juukseid, ühelt poolt ja teiselt poolt. Ei vaadanud teda, aga naerma ajas küll.
Naiste kiljatusi oli seal küll palju kuulda.
Päid oli seal vardas küllaga...brrrrr
Siin jälle link oma silmaga imetlemiseks http://www.madame-tussauds.com/ vali ise pealehelt, mis maa muuseumi tahad külastada?!


Seal on väga hea süsteem liikumiseks, kahekordsete bussidega. On olemas 4 eri bussi liini, mis sõidavad läbi köik tähtsamad kohad ja vaatamisväärtused, bussist saad omale kõrvaklapid ja võid kuulata, kus oled ja mida näed¨.
Esimene liin on sinine liin, mis sõidab mööda kõigist muuseumitest.

Teine liin on roheline, mida kutsutakse loop line (ringsõit)

Kolmas kollane, mida kutsutakse Original tour, vaatamisväärsused.

Ja neljas on punane liin, millele jäävad samuti vaatamis väärsused ja lisaks shoppailu tänav - Oxford street, Big Ben, Buckingham Palee, palju muud. Punane ja kollane liin suuremalt osalt sama tee.

Neid touride kaarte saab igast pistest hotellides ja ka bussidest, nii, et näed kaardilt, kus oled ja mis seal on, kuhu buss viib, lihtne ja loogiline süsteem.
Sama piletiga võid läbi sõita köik liinid, kas või kogu päev bussist bussi minna, vahepeal võid söömas käija, muuseumis, või mis siis iganes teha tahaksid ja jälle bussi ja edasi.
Esimene päev ma nii tegingi, vaatasin kohad, kuhu tahaks minna ja mida lähemalt uurida.
Bussi teiselt korruselt on hiilgav ülevaade igale poole, pisike katuski, kui sajune ilm satub olema.

Mida kindlasti Londonis käies tasuks võimalusel külastada on Väike Veneetisa - Little Venice.
Kuid eks pildid räägivad enda eest.


Feng Shang Restoran ehitati 1980 - ndatel ja oli esimene ujuv restoran Londonis.


 Little Veneetsia sai nimeks poolt luuletaja Robert Browning, kes elas vaatega kanalile 1800.
Sellised armsad madalad proombussid.


Little Venice


Emily kohvik


Tule, puhka jalga joo kohvi ja hinga seda ajatut hõngu


Väike Veneetsia


Natukene selle päris Veneetsia moodi


Vaade sillalt


Niimoodi rikkad siis hoiavad oma paatmajakesi kanalil, käivad seal lõbutsemas, puhkamas. Need väiksemad paadid, nendega minnakse siis lõbusõidule kanalil. Rikaste lõbu.

Edasi aga minu lemmik tegelasele külla, keda küll kahjuks kodus polnud, kui keegi ikkagi oli sooja kamina ees puhkamas..


Doktor Watsoniga juttu vestmas, Scherlock Homesi muuseumi külaliste toas.
Kahjuks ei olnud Holmes ise kodus, nii, et sai kõik uuemad uudised otse Watsonilt ahjusoojalt sain kätte, mis siis teoksil.
Sherlock Holmesi majamuuseumis oli igas toas kamin ja igas kaminas oli elav tuli.


Minul oli soov minna Sherlock Holmesi muuseumi, teatavsti, kes lugenud teavad, et 221 b Baker Streedil, kus Holmes elas . See on fantastiliselt huvitav koht uurimiseks ja imetlemiseks, mida kõike seal ei ole, isegi söögilaud oli kaetud ja doktor Watson oli kodus ja nautis und tugitoolis, igas kaminas küdes tuli, ainult Holmes puudus, kahjuks! Maja ise oli nelja korruseline, igast toas siis vägagi huvitavaid asju ja Holmesi tööga seotud esemeid. Muidugi ka Watsonile kuuluvaid asju.

Siin teile link sellel muusumile, kus ka virtuaalne näitus võimalik vaadata.
http://www.sherlock-holmes.co.uk/


Seal oli ka suveniiride kauplus, kus sai siis kaasa osta mida vaid, Holmesiga liituvat kraami.

Selline siis minu London tour, üldjoontes mind ei huvita minna samasse linna mitu korda, kui maailm on ilusaid kohti täis, aga Londonisse läheksin ma küll kohe päris kindlasti tagasi. Võib olla juba esimesel võimalusel :) Elame - näeme, midagi pole veel kirikus välja kuulutatud!
Reisimine rikastab ja see peab küll nii paika, kui olla vaid võib...
Ilusaid suvepäevi teile kõigile, uute ja huvitavate seiklustega maal ja merel...suvi on ikka parim kodumaal reisimiseks, aga sügisest siis läheb lahti...uus hooaeg, uue hooga!

Nii, et kes käinud veel pole, minge kindlasti, mis siis, et on kallis linn, aga ma ütlen, et tasub igati ära!
Minu meelest sobiks öelda, et London on väga uhke ja kuninglik linn. Midagi ei ole seal odavalt tehtud, kõik on väga hinnalise välimusega.
Ühegi maja uks ega aken ei ole tavaline, maja seinad, igale poole jätkub seda, mida vaatad ja imestad, oi kui ilus, oi kui kena

Inglastelt ju see ütlemine tulebki, me pole nii rikkad, et odavaid asju osta, see peab paika seal igal sammul.

Harrodsi kaubamajast sõitsin ka ainult mööda, oleks veel Jõuluaeg olnud, oleksin võinud sisse minna oma kätetööd vaatama, Harrods on meie klient ja ikka ostab maja kaunistamiseks meilt dekoratsioone, mida siis mina olen neile oma kätekestega valmistanud.
Ühel aastal tegime neile toiduosakonna lae ehitimiseks 2000 pallidega dekoratsiooni.
Võis küll uhke vaatepilt olla neid erivärvilised pallidest dekoratsioone rippumas näha.
Niivõrd kuninglik ja mõnus reisikogemus, et kindlasti tulen siia tagasi...

Kommentaare ei ole: