Translate

neljapäev, 20. juuli 2017

Playa de Inglesi päikese all

Kuna mul oli ikka päris raske ja töömahukas aasta seljataga, arvasin, et pean puhkama päikese süles akusi laadides ja nii ma tegingi. Võtsin aja maha ja sõitsin kaheks nädalaks Gran Canaria saarele Playa del Inglésisse palmi alla puhkama.
Koht oli kena, ainult tuuline, sellepärast ka seda kellegile ei soovita, Randa vähematki asja pole seal, tuul on nii tugev päevast päeva, et liiva on kohe suud ja silmad täis ja valus ka jalgadele, kui kõnnid mere ääres. Kõik tuulelipud olid ribalateks rebitud tuule poolt, nii, et see juba räägib enda eest ise.

Tahaks ikka liikudes päikest saada, aga noh, mis sa jalutad, kui nõelad pistavad, sest tugev tuul puhub ja puhub, ära ta ei väsi...

Kuid basseini ääres oli tuulevarjus mõnus  olla ja ujuda sai ikka ka südamest. Kuigi vesi oli jääkülm, aga sisse minnes harjusid ära sellega.

Jalutada sai seal mõnusalt, meri oli all ja hotellid asusid ikka merepinnast palju kõrgemal ja seal üleval sai mööda rannatrotuaari jalutada, kuid kuna see polnud rand, siis ikka kleidike seljas.

Siblisin ikka kaugustusse, ikka nii kaugele, et teekonna algpunktist lõppteekonda silmapiiril polnud ja siis ikka tagasi tuli ka tulla. Kasulik kehale ja lisaks ujumine, üleüldse väga tervislik puhkus, ei raasu lihatooteid, peamiselt suppi, ei ainsatki tilka alkoholi, nii, et väga tervisliku eluviisiga päikseline puhkus.

Kusagil muuseumis ma ei käinud, ainsatki ringreisi ma ei teinud, shoppamas ei käinud, lihtsalt magasin, ujusin, kõndisin ja olin. Viimastel päevadel tegin siis kohustuslikud sisseostud.
Vot see oli p u h k u s.

Huvitav on see, et Inglésin rannaliiv on pärist Sahara kõrbest, mida sirocco tuuled on siis sinna lennutanud.


Palmi all on olla hea, midagi tegema sa ei pea...


Ole lihtsalt lilleke, seljas kaunis kleidike..


Ranna bulevardi äärne õiterohke silmailu.


Selline siis minu igapäevane tee välja nägi, üldse ei kurda. Tuulevaiksem, hea merevaatega ja korralik kõnnitee.


Hotellis oli ilusaid väljapanekuid. Selline vahva looduslike kivimitega leidus baarist.


Palmi rohke ringtee. Siin väike ring ja suured palmid, meil Soomes suur ring ja väikesed taimed...


Sealsed aiad, ikka kõrged, et sul tahtmist üle aia hüpata ei tuleks!


Vaade ülevalt kõnniteelt alla randa. Väga väga tuuline rand, asja sinna pole, isegi mitte jalutama siis mitte. Ei soovita seda puhkerajooni kellegile.


Päikesetoolid, õhtuks ikka tühjenesid, päeval oli rahvast ikka peesitamas, aga tuulekaitsed olid merepool ees, mis olid ikka tugevalt kannatada saanud liivast ja tuulest. Mis mõnu seal end praadida on, vot aru ei saa, tuul viliseb ainult ümberringi.


Hotellisiseõu, hakkas silma õhtusel jalutuskäigul. Basseinid on palju mõnusamad ujumiseks ja päikest nautida - ilma tuuleta.


Selline mini makett, Oli igasugu vahvaid asju siin - seal.


Õhtune rand..ülevalt alla vaadates. Meri ikka vahutab rannaliivaga kohates. Näitab võimu.


Selline vahva puu, päkapikupuu,  nüüd siis teame, kus kohast päkapikud tulevad?


Rannatrotuaaril, õhtul sai mindud ikka supikest sööma. Soojal maal on hea tervislikult elada, värsked puu ja juurviljad. Milleks organismi lihaaga kurnata?



Kaugel omast rannast, Maspalomas, seal muideks polnud üldse sellist tuult, kui Playa del Inglesis ja näete, ei tuulevarjusid ja rahvas naudib rannavees.



Maspalomas



Maspalomas


Siin ma juba kõnnin Maspalomasest mööda, ikka edasi, tee juba otsa ei lõpe, aga saarele tiiru ka ikka peale ei teinud. See oleks liialt suur amps olnud...



Nüüd ei paista enam koduranda kusagilt..


Õhtuks jõudsin ikka tagasi :)


Lained, lained randa veerevad ....


Selline vahva kõnnitee mere ääres




Maspalomases polnud mingit tuult.


Õhtused vaated olid alati nii lummavad, kui päike loojus ja saabus sume öö


Ikka kõndimas, see oli kõige toredam koht jalutamiseks.


Linnavaateid ka natukene, mis teepeal silma jäid, kuna jalutamise ajal oli fotoaparaat alati kaasas.






kaktuseid kasvas - siin seal ja väga vahvaid igatahes.


Ranna trtuaarile viiv tee


Lumememme soe kalli


Puhkepaus ja mustikasmuuthi maitses ülihästi


Ka Jõulumehega sai kallitud


Siin aga käemees, temal ju raske töö, seisa seal terve päev liikumatult, kes pilti tahab, see maksab..niisama ei saa midagi


Kiisukene võttis päikest, tema jaoks oli oma korjanduskarp, kuhu siis sai raha anda, et kiisukesel kõht tühi poleks. Vahva, et keegi kiisude heaolu eest hoolitseb.


Õhtune rannatee, lausa lust jalutada


Restoranis külm ei hakanud ka õhtul, kui päike loojunud oli. Gaasiga soojendus lühtrid andsid nii mõnusalt sooja enda ümber.




Vahvad kaarlained, vee looming on väga mitmekülgne.


 Linnale kiirvaade


Õhtune tänav, kõik juba söövad kusagil.
Tore puhkus oli, tulin ikka pruunina ja puhanuna tagasi. Kuhu järgmiseks, veel ei tea, aga kodumaa reisid ikka kohustuslikud suvel.
Kohtumiseni uutel seiklusradadel, armas lugeja.


1 kommentaar:

Kodasma.pille@gmail.com ütles ...

Tubli tüdruk, sinul jagub aega rännata ja käsitööd teha. Rõõm su reisimisi vaadata.........