Translate

pühapäev, 29. aprill 2012

Amsterdam.

Pikalt plaanitud Hollandi reis sai, kui saigi teoks tehtud. Peab ikka uskuma, et kõik unistused täituvad ja nad täituvadki.

Kokkuvõttes oli ikka üks tempokas udimine ja kella vaatamine.. Muidugi oli see juba ette teada ega tulnud üllatusena, milline tamp meil saab peal olema, kuid selle kiirsagimise käigus nägime me väga palju erinevaid linnu ja huvitavaid elamusi sai koju kaasa toodud, mida nüüd teiega siin jagan.

Mina jäin väga rahule, nüüd on aega väsinud jalgu lebotada...

See blogi on nüüd ainult Amsterdamist, sest pilte on nii palju ja ühe blogi pildi limiit ei luba mul kõike pilte ühte blogisse mahutada, siis ei aita, kui palju blogisid kirjutada...

Öeldakse, et Amsterdam on üks maailma suurepärasemaid linnu. Ta on tuntud läbi linna looklevate kanalite, muuseumide ning ajalooliste vaatamisväärsuste poolest. Amsterdam on samas ka üks Euroopa kauneimaid ja romantilisemaid linnu.

Ka meie tegime läbi õhtuse kanalisõidu, käisime punaste laternate tänaval tibuliha vaatamas...

Lilleturul, vahakuju muuseumis, kõik oli suurepärane.

Amsterdam on tolerantne linn, millel on olemas kõik suurlinna eelised nagu suur valik kultuurialast tegevust, huvitav ajalugu, palju võimalusi vaba aja sisustamiseks ning hästi toimiv ühistranspordisüsteem.

Samas ei ole Amsterdam ei elanike arvu ega pindala poolest eriti suur ning tänu sellele on ta suhteliselt rahulik ja liikluse poolest vaikne linn. Aga ilmselt ikka ka sellepärast, et suurem osa sõidab jalgrattaga.

Amsterdamis asub palju kuulsaid muuseume. Tuntuimad muuseumid on Madame Tussaudi muuseum, Rijksmuseum, Van Goghi Muuseum, kuid loomulikult ei piirdu valik sellega. Amsterdamis on üle viiekümne muuseumi, mida külastab aastas miljoneid inimesi.

Kuulsa kunstniku Vincent Van Goghi kodulinn on maiuspala igale kunstiarmastajale. Tosin maailmatasemel muuseumi ning põnevad arhitektuurileiutised muudavad päevase jalutuskäigu tõeliseks avastusretkeks. Ka on huvilistele avatud mõned kanaliäärsed villad, kus saab jälgida 17. sajandi hollandi rikaste elustiili.

Meiegi kiikasime sisse kanalite äätres olevatesse paatmajadesse, sealsetel elanikel pole midagi, et keegi sisse vaatab, pole kardinaidki ees, rahulikult lebotab kodus.


Amsterdami tuledesära meie punasel bussil..



Paadid ja jalgrattad - parimad ning mõnes mõttes kiiremad liiklusvahendid Amsterdamis.


Siin on vasakul hästi näha paatelamut kanali ääres. Sellise paadiga käisime ka meie kanalit mööda liuglemas.


See on paadist pildistatud kanalisõidu ajal.


Õhtune Amsterdam




Meie punase bussi sabaots..


Huvitava arhitektuuriga linn


Kui palju jalgratta sära ja toredad kanaliäärsed paatmajad.


Väga huvitavad majad, pudelikaela kujulised katused


Tuledesäras Amsterdam

Tulime kanalisõidult..


Seal, kus põleb punane latern, seal on kena neiu tööl. Ta müüb oma keha 50 €uro eest, Selle raha eest, saad 20 minutit tema ajast. Tema uksest tuleb väga kutsuvalt lõhnavat aroomi ja neiuksed on väga napi riietusega, nii, et sulle ei jää midagi saladuseks, mida oled ostmas. Kahjuks ei näinud kedagi kuhugi sisse minemas ..


Punased laternad..


Jalgrattaid olid seal tõesti väga palju.


Kõige kitsamal Amsterdami punastelaternate tänaval.



Lõputud read jalgrattaid..


Otse loomulikult käisime me ka Amsterdami lilleturul, apkju ilusaid lilli, sibulaid, seemneid ja muud kaunist sinu koju ja aeda..





Kõige ilusam ikka elus lillekene ja eriti ilus, kui neid on palju.

Kuna meie hotell oli linnast väljas jäi omal käel linnas käimine ära, lihtsalt polnud tahtmist hakata rongide ja bussidga seiklema, ikkagi vana inimene juba.
Muidugi sellest on kahju, ise oleks seda köögipoolt rohkem saanud uurida. Aga, kui hotell kusagil põldude vahel asub, siis istudki hotellis ja jagad päevased muljeid.
Meil oli Erikaga lõbus, tegime õhtuti omale unerohu ja magusasti tudule, kell ikka pool seitse äratamas meid hommikusöögile, et ikka täis punuga jaksu, uue päeva, uutele katsumustele vastu minna.


Järgmiseks kirjutan mini Hollandist, Madurodamist, Seal  jäi paar sekundit puudu, et oleksime näinud Hollandi kuningannat oma kõrgete väliskülalistega
Hollandit külastas Rootsi kuningas ja ka nemad käisid Madurodamis.
Nägime ainult kaugelt kuninglikke kõrgusi.


Kommentaare ei ole: