Translate

teisipäev, 3. juuli 2012

Liivane kunst Lappeenrannas.

Sai käidud Ylämaa vääriskivide laadal, meie juurest umbes 120 km. Laat oli siginat saginat täis, sai nähtud igasugu sorti kivisid ja ehteid, igati vahva laat.


Mina sain sealt kaasa omale oonüks pendli ja merevaigust püramiidi ja päikese kõrvarõngad ja sõrmuse pöidlasse, kui vana läks katki .

Tagasi tulles põikasime sisse Lappeenranna linna, seal oli iga aastane liivakunsti näitus sadamasse ehitatud.
Seekordseks teemaks oli Lappeenranna ajalugu. Igatahes vaatamist väärt kujud.
Nüüd aga lähme pilte vaatama, kõigepealt laadale ja siis Lappeenranta.



Vääriskivide mess - laat Ylämaal, sissepääs 10 €urot. Natukene kallis ....


Igat värvi pärleid, kivide sortiment oli väga suur.


Pärlid, kõige ilusamad ehted naistele.


Erinevaid suurusi, pikkusi ja värve- pilt oli kirevalt kaunis



Kas pole ilusad



Oli müüjaid ja oli kaupa, igale maitsele


Oli ka igasugu kivist tükke, suuremaid ja väiksemaid,, üksikult ja kottide viisi.



Sellise sõrmuse sain vana asemele, mis katki läks.



Merevaigust püramiid, mille kasulikkusest lisan siia ühe väljavõtte lehest.
Püramiid pole tühipaljas turistilõks Egiptuses ega geomeetriline vorm, mida matemaatikatunnis kokku kleepima pidi. Püramiidiravi võib vähendada närvipinget, võtta peavalu, viia unetuse ja parandada üldist enesetunnet.
Väidetavalt säilivad püramiidi alla asetatud toiduained hästi ja vesi muutub selgemaks ning puhtamaks. Sama lugu olevat inimesega: temagi peaks püramiidis püsima rõõsa kui õun, sest seal seiskub aeg ning inimene ei vanane. Olgu suur püramiidmaja või väike püramiidikujuline kivike – püramiidi mõju peaks igal juhul toimima. Kõlab nagu ulmefilmis?

Tegelikult on küsimus energiaväljades ja magnetenergias, selgitab püramiidiraviga tegelev Karl Muinast. Ta väidab, et püramiidis olev energia muudab inimese tasakaalukamaks ja rahulikumaks. «Tasakaalus inimene leiab aga kergemalt oma hingelistele ja ka füüsilistele probleemidele lahenduse,» lisab ta.
Muinast usub, et püramiidis lõõgastuvad inimesed suurepäraselt ja nende meeled muutuvad teravamaks – nii on neil kergem keskenduda ja mõtiskleda. Haavad ja vigastusedki paranevad püramiidi sees tema sõnul kolm korda kiiremini, peavalu, hambavalu ja liigesevalu kaduvat umbes 20 minutiga. Garantiid sellele mõistagi ei anta.

Perearst Sirje Reinmets ütleb, et püramiidi mõju ei saa kinnitada ega välistada, sest see on väga subjektiivne. «Kui inimene tunneb, et püramiid aitab tal lõõgastuda, pole välistatud ka valuvaigistav toime,» nendib ta, kuid lisab, et selle, kas püramiid tõesti toimib, peab igaüks ise omal nahal järele proovima.
Muinast on perearstiga päri ja täiendab, et sedagi ei saa ette öelda, kas püramiidi mõju all tuleks olla mõni sekund või mõni tund – igaühe puhul on see erinev.
Püramiidiga pusima hakates tasub aga ettevaatlik olla, sest:
püramiidist ei soovitata abi otsida raskete psüühikaprobleemide, kasvajate ja krooniliste haiguste puhul, sest probleemi areng püramiidi toimel ei ole prognoositav,
püramiidi kohal ei tohi keegi püsivalt viibida. Seega ei sobi püramiidiraviga tegeleda kortermajades.Mul oli küll olemas püramiid, aga kus see hetkel on, ikka kusagil kastides pakituna ootamas uut kodu ...



Mina uhkete Estragoni ratsanikega. Nemad olid keiser Aleksandri II poolt asustatud ratsuvägi 1800 aastalel 
Nende jaoks ehitati uhke kasarmi ala


Siin aga Lappeenranna asutaja Kuninganna Kristiina, tema andis Lappeenrannale linna õigused  1600 aastatel


 Töövägi


Sellesse teosesse on sinne põimitud palju erinevaid seiku, Saimaa kanal, salaviina müügi aeg jne ..



Mütside sõda, mis sõditi rootslaste ja venelaste vahel 1741 - 43 aastatel ja mille tulemusena venelased okupeerisid Soome.


Venalaste sõjapealik Suvorov oma Soome okupeerimis lepingut jatkamas 1700 aastate lõpu poole




Viina keelu aja "viinakeiser"




Kuninganna Kristiina oli Rootsi kuninganna 1632–1654, Gustav II Adolfi tütar. Ta oli sunnitud troonist loobuma, kui pöördus katoliiklusse; elu lõpul elas ta pagenduses Roomas.

Kristiina oli oma aja haritumaid naisi, kunsti ja kirjanduse metsaseen.Ta tundis isiklikult paljusid filosoofe, teadlasi ja kirjanikke ning oli nendega kirjavahetuses.



Veel pilte "Mütside sõjast" mitme kandi pealt.


Suvorov

Vot selline tore päev, jälle midagi ilusat nähtud ja päev toredate päevade kirstu teiste juurde lisatud.

Kommentaare ei ole: